Регистрация

Пълнени рулади с телешко

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
465
Оцени рецептата

2 ч студена вода

1 средно голям картоф, обелен и нарязан на четвъртинки

2 с.л. масло

1/4 ч лук, нарязан фино

450 г телешко, фино смляно

3 ч.л. галета

1/3 ч сметана

2 с.л. вода

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

1 яйце

2 с.л. магданоз, ситно нарязан

1 с.л. царевично нишесте

1/2 ч праз; само бялата част, нарязан на филийки, тънки като хартия

8 с.л. масло

1/4 ч сметана

 

Сложете водата да заври в тенджера. Добавете картофа и се вари 10 - 15 минути или докато омекне. Отцедете и намачкайте с вилица. В тиган, разтопете 2 с.л. масло. Когато стане на пяна, добавете лука и задушете за седем или осем минути, като периодично се разбърква, докато стане мек и прозрачен, но не кафяв. Остържете лука в голяма купа и се добавя картофено пюре, телешкото, галетата, сметаната, водата, солта, черния пипер, яйцето, магданоза и царевичното нишесте. Разбъркайте много добре и оставете в хладилника за най-малко 1 час. Намажете голяма дървена дъска (или друга твърд, гладка повърхност) с вода и разточете сместа на квадрат с дебелина около 0,3 см. Навлажнете ръцете си и точилката с вода, за да не залепва сместа. Нарежете месната смес на 16 квадрата. Поставете тънък слой от резените праз лук (около 1 1/2 супени лъжици) върху всеки квадрат. С помощта на нож или шпатула, навийте всеки квадрат на руло. Оставете в хладилника до готовност. Сгорещете 2 супени лъжици масло в тиган. Когато стане на пяна, добавете руладите, по 4 наведнъж, като обръщате внимателно с шпатула, така че да се запържат от всички страни. Заделете в затоплена тавичка и оставете на 100С във фурната. Повторете процеса, като добавяте по 2 с.л. масло за всеки 4 рулади. Изсипете 1/4 чаша сметана в празната тава и кипнете бързо в продължение на 3 до 5 минути, докато се сгъсти, като междувременно остъргвате залепналите парченца в тигана с гумена шпатула или дървена лъжица. Опитайте соса на вкус и добавете сол, ако е необходимо и се изсипва върху руладите.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта