Пълнени пуешки рулца със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пуешки гърди, нарязани на филийки
зеленчуков готварски спрей
За плънката:
1 глава нарязан лук
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч сухо бяло вино
280 г спанак, едро нарязан
2 с.л. прясно нарязан магданоз
1 ч.л. фино нарязана прясна мащерка
2 с.л. прясно нарязан босилек
Кората и сокът на 1/2 лимон
1/2 ч галета
2 с.л. смлени бадеми, бланширани, по желание
1 голямо яйце, леко разбито
1 ч пилешки бульон
За соса с диви гъби:
1 1/2 ч пилешки бульон
1/2 ч гъби, нарязани
1 ч.л. подсладител (по желание)
1/2 ч.л. соев сос
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 с.л. вода
За боба и картофите:
450 г зелен фасул, измит, подрязан и нарязан на хапки
4 цели червени картофа, почистени; нарязани на малки парчета
Прясно смляно индийско орехче
Прясно смлян черен пипер
1/2 ч боровинков сос
Изтънете всяка филийка пушеко много добре с чукче за месо. Оставете в хладилника до напълване.
За гъбения сос:
Сложете гъбите и бульона в тенджера. Добавете подсладителя и соевия сос. Покрийте. Оставете на много слаб огън. Напръскайте тиган със спрей за готвене, добавете лука и чесъна и задушете над умерен огън, докато лукът е полупрозрачен, около 3 до 4 минути. Добавете виното, увеличете огъня и оставете да заври (около 1 до 1-1/2 минути); след това добавете спанака. Покрийте; варете в продължение на 2 минути. Отстранете от огъня. Прехвърлете спанака в гевгир. Оставете да се отцеди и охлади. Внимателно отцедете излишната влага от спанака и се поставя в купа. Поръсете с подправките и лимона. Прибавете галетата, бадемите на прах, ако ще използвате и яйцето; разбъркайте добре. Намажете всяка изтънена филийка месо със спаначената смес. Навийте на руло.
Загрейте фурната до 180ºС.
Напръскайте тиган със спрей за готвене и сложете на умерен огън. Добавете рулата и запържете от всички страни за около 5 мин. Добавете 1 ч пилешки бульон и сгорещете. Сложете съда, покрит, във фурната. Пече се около 15 минути. Свалете капака. Печете в продължение на 4 - 5 минути. Междувременно задушете зеленчуците на пара, докато поомекнат (17 минути). Дръжте на топло. Извадете пуешкото от фурната. Изключете котлона. Подредете всичко в чиния. Поръсете картофите и фасула с малко смляно индийско орехче и черен пипер. Поднесете с боровинков сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ