Регистрация

Пуешко в лют сос

Автор:
george
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
729
Оцени рецептата

8 сушени люти чушки

1 глава лук, печен

2 с.л. сусам

2 с.л. обелени фъстъци

1 блокче шоколад

5 см пръчка канела

5 зърна черен пипер

2 зърна карамфил

1/2 чаена лъжичка анасон

1 ч.л. сол

1/2 тортия, пържена

4 с.л. мазнина

1.3 кг пуйка, пресни или замразени порции (може да използвате и пиле)

 

Накиснете лютите чушки, отстранете ципите и семената и ги счукайте, заедно с лука. Загрейте сусама, фъстъците, шоколада, подправките, солта и изпърженататортия. Пасирайте в кухненски робот. Изпържете всички съставки в гореща мазнина за около три минути. Добавете половин чаша вода и продължете да готвите на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Нарежете пуйката на порции и се задушава леко в достатъчно вода, колкото да я покрие, до омекване. Отцедете, покрийте със соса и оставете да къкри, покрито, за 7-8 минути. Ако сосът е прекалено гъст, добавете малко пуешки бульон.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта