Регистрация

Пица с пилешка кайма

Автор:
Martchella
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

215 г бутер тесто

225 г доматен сос

1/2 ч.л. зехтин

1/2 ч пилешка кайма

1 ч.л. подправка за пица

1/4 ч.л. микс италиански подправки

1/8 ч.л. чесън на прах

1 ч гъби, нарязани на филийки

2 с.л. лук, ситно нарязан

1 с.л. червени и зелени чушки - нарязани

1/2 ч настъргана моцарела

1/4 ч настърган чедър

2 с.л. настърган пармезан

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете тавичка леко с мазнина. Притиснете тестото отгоре. Печете 7 минути. Извадете от фурната. Намажете доматения сос върху частично изпечения блат. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете пилешкото, италианските подправки, подправката за пица и чесъна на прах. Гответе, докато месото вече не е розово. Намажете сместа върху пицата. Покрийте с гъби, лук, чушки и сирене. Печете на 190 градуса за 20 минути или докато коричката е златиста и сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта