Регистрация

Пица с извара и гъби

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно (или по-малко)

1/2 ч.л. захар

3/4 ч извара, разбита на крем

1 яйце

1 ч.л. сушен босилек, натрошен

1 средно голяма зелена/червена чушка

1 ч настъргана моцарела

1 пакет активна суха мая

1 ч.л. зехтин

1 с.л. царевично брашно

2 с.л. настърган пармезан

1 скилидка чесън, счукан

1 ч нарязани гъби

 

За да приготвите блата, разбъркайте 3/4 чаша брашно, маята, захарта и 1/4 ч.л. сол. Добавете зехтина и 1/2 чаша топла вода. Разбийте с миксер на ниска скорост за 30 секунди, като остъргвате стените на купата. Разбийте на висока скорост за 3 минути. Добавете колкото можете от останалото брашно. След това, омесете с достатъчно от останалото брашно, така че да се получи умерено твърда тесто, което е гладко и еластично (5 минути общо). Оформете на топка. Поставя се в леко намазана купа; обърнете, за да се покрие с олио. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 30 мин. Омесете отново. Покрийте и оставете за 10 минути. Върху леко набрашнена повърхност, разточете на кръг с диаметър около 35 см. Поставете в тавичка, леко намазана с мазнина и поръсена с царевично брашно. Навийте леко краищата. Изпечете на 210°С във фурната за около 10 минути или докато леко покафенее. В блендер, смесете изварата, яйцето, пармезана, босилека, чесъна и 1/8 ч.л. пипер. Пюрирайте до гладкост. Намажете горещия блат. Нарежете чушката на кръгчета. Поставете върху пицата, заедно с гъбите. Поръсете с моцарела. Изпечете на 210°С във фурната до сгорещяване.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта