Регистрация

Пилешко с риган

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
695
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости

1/3 ч лимонов сок

1/3 ч зехтин

Сол на вкус

1/3 ч лимонов сок

3 с.л. риган, пресен или 1 ч.л. сушен

 

Втрийте месото с чесъна и подредете в дълбок глинен съд. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Смесете съставките за маринатата и скилидката чесън и се изсипват върху пилето. Покрийте съда и се оставя в хладилника. Обръщайте от време на време месото. Сгорещете скарата. Подредете парчета пиле върху скарата и ги намажете с малко от сместа с разтопено масло. Изпечете месото за около 5-8 мин. от всяка страна, като мажете често. Прехвърлете в чиния за сервиране, полейте със сместа от мазането и поднесете веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта