Пилешко с лучен мармалад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата
3 с.л. сухо шери
2 средно големи глави червен лук
1/2 ч сухо червено вино
1 с.л. червен винен оцет
1 ч.л. мед
Магданоз, стръкчета (по желание)
Сол и черен пипер
Изплакнете месото и се слага в найлонова торбичка; прибавете 2 с.л. шери. Затворете добре торбичката и разклатете. Оставете в хладилника за най-малко 30 минути или до 6 часа; обърнете няколко пъти. Междувременно нарежете на тънки филийки лука; увийте няколко резена плътно във фолио и охладете до 6 часа. В тиган над средно-висока температура, смесете останалите филийки лук, виното, оцета и меда. Разбърква се често, докато течността се изпари. Сваля се от огъня и се разбърква с останалата 1 супена лъжица шери. Подредете гърдите на един слой с течността от мариноването в правоъгълна тавичка. Пече се, непокрито, на 225С във фурната само докато месото побелее в по-дебелата си част, 12 - 15 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете месото в топла чиния. Изсипете лучената смес отгоре. Гарнира се със заделените филийки лук и магданоз. Добавете сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ