Регистрация

Пилешко с лайм

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

4 обезкостени пилешки гърди без кожа

1 чаша брашно

Щипка сол

Щипка чесън на прах

1 чаена лъжичка черен пипер с лимон

1 яйце

1/4 чаша фъстъчено масло

3 лайма

1/2 чаша пилешки бульон

Магданоз – нарязан за украса

 

Смесете брашното със солта и черния пипер. Покрийте гърдите с пипер, сол и чесън на прах. Оваляйте в брашно, смесено с черен пипер и сол, след това в яйце, след това отново в брашнената смес. Изпържете в горещ тиган, до готовност, като обърнете няколко пъти. Деглазирайте тигана (след като извадите пилешкото) с пилешки бульон и разбърквайте, докато течността се редуцира наполовина. Добавете лимоновия сок и варете в продължение на няколко минути, докато се сгъсти. Поръсете върху пилешките парчета и гарнирайте с пресен лайм на резени и магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта