Регистрация

Пилешко с кнедли

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
1073
Оцени рецептата

За белия сос:

1 ч нарязан лук

1/4 ч пилешки бульон

1/4 ч брашно

Сол

Пипер

2 ч мляко

След това се добавят:

6 ч сварено пилешко месо, нарязано на кубчета

2 ч замразен грах

1 ч нарязани моркови

2 ч замразени броколи

1 ч кубчета сирене - по желание

За кнедлите:

1/2 ч мазнина

2 ч брашно

1 с.л. захар

3 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1 ч мляко

 

Задушете лука в пилешкия бульон, докато омекне, добавете брашното, солта и черния пипер. Гответе, докато заври. Добавят се две чаши мляко. Сложете пилешкото, зеленчуците и сиренето в белия сос. Смесете съставките хубаво и се изсипват в две йенски тенджери. За кнедлите: Разбъркайте заедно сухите съставки, нарежете мазнината и добавете млякото Капнете по чаена лъжичка в сместа с пилешко. Пече се на 180С за около час.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта