Пилешко с гъби и спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, нарязано на порции
225 ч гъби, нарязани на филийки
5 с.л. несолено масло
225 г спагети
2 с.л. брашно
1 ч пълномаслена сметана
3 с.л. сухо шери
Прясно настъргано индийско орехче (на вкус)
1/2 ч настърган пармезан
Сложете пилето в тенджера с достатъчно подсолена вода, така че да го покрие на 5 см и оставете водата да заври; оставете да къкри в продължение на 20 минути или докато омекне. Оставете пилето да се охлади в бульона, отделете месото от кожата и костите, върнете кожата и костите на бульона и нарежете месото на ивици; заделете месото. Оставете бульона да къкри, докато се редуцира наполовина, прецедете го през фино сито, като се отстранят твърдите частици и мазнините и го варете, докато се редуцира до около 2 чаши. Докато бульонът се редуцира, в голяма тенджера задушете гъбите в 2 супени лъжици от маслото на умерено слаб огън, като се разбъркват, до омекване. В тенджера с вряща подсолена вода сварете спагетите, до степен ал денте и отцедете добре. В тенджера, разтопете останалото масло на слаб огън, прибавете брашното и се готви, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Прибавете редуцирания бульон, сметаната и шерито, оставете соса да заври, разбъркайте и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Подправете соса с индийско орехче, сол и черен пипер. Прибавете половината от готовия сос в гъбите със спагетите и сместа се прехвърля добре намаслена 2 1/2-литрова тавичка, като се прави кладенче в средата. Добавете заделеното пилешко месо при оставащия сос и разбъркайте добре; прехвърлете в центъра на сместа от спагети. Поръсете сместа с пармезан и печете в средата на предварително загрята на 180°С фурна в продължение на 25 до 30 минути или до бледо златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ