Пилешко с вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилешки гърди без кожа и кости
4 ч.л. маргарин
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. сушена мащерка
1/8 ч.л. лимонов пипер
1/2 ч.л. фино нарязан пресен див лук
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 с.л. универсално брашно
115 г гъби, нарязани на филийки
115 г перлен лук
1/4 ч бяло вино
Загрейте фурната до 180ºС.
Изплакнете и подсушете пилето. Разтопете 2 ч.л. маргарин в тиган на умерен огън. Добавете чесъна на прах и билките и се разбърква за 30 секунди. Оваляйте пилешкото в брашно. Сложете го в тигана и гответе, докато покафенее от двете страни. Извадете в малка йенска тенджера и заделете. Добавете останалите 2 ч.л. маргарин в тигана. Добавете гъбите и лука и задушете до златисто. Добавете ги в йенската тенджера. Налейте виното в тигана и остържете залепналите по дъното парченца. Залейте пилешкото. Пече се, покрито, от 50 до 60 минути или докато омекне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ