Регистрация

Пилешко къри

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

1/4 чаша нарязана целина

1/2 чаша нарязан лук

1 скилидка чесън - счукан

2 супени лъжици брашно

2 кубчета пилешки бульон

1 чаша пилешки бульон с ниско съдържание на сол

1 чаша обезмаслено мляко

1/2 чаша неподсладено ябълково пюре

3 супени лъжици доматено пюре

4 супени лъжици къри на прах

3 чаши варено пилешко месо, нарязано на кубчета

 

Леко напръскайте тиган с незалепващо покритие със спрей за готвене. Сложете на умерен огън, сотирайте целината, лука и чесъна до полупрозрачност. Добавете кърито на прах и гответе 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Разтворете във вода кубчетата бульон. Сложете брашното в малка купа. Постепенно прибавете бульона, докато се получи консистенцията на пюре. Добавете брашнената смес с бульона, млякото, ябълковия сос и доматеното пюре в тигана; гответе като разбърквате на умерен огън, докато започнат да кипят. Прибавете пилешкото и стоплете. Сервира се с ориз с различни добавки: натрошен пуешки бекон, стафиди, препечен кокос, нарязани фъстъци, нарязани твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета чушки, лютеница, нарязани на кубчета банани и кисело мляко.

 

Порция къри съдържа: 138 Kcal, 3.0 г мазнини (0,7 г наситени мазнини), 20% CFF, 354 mg Na





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта