Пилешки шишчета с краставичен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. сок от лайм
1 ч.л. къри на прах
2 ч.л. мед
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. смлян кимион
1/8 ч.л. сол
2 скилидки чесън, фино нарязан
450 г пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на кубчета
За краставичния сос:
1 с.л. захар
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. вода
1 щипка лют червен пипер
3/4 ч настъргана обелена краставица, без семена
1/4 ч фино нарязана червена или зелена чушка
Смесете всички съставки, с изключение на пилешкото плитък стъклен или пластмасов съд. Добавете пилешкото. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа, като разбърквате често. Пригответе соса. Включете грила на фурната. Напръскайте с готварски спрей решетка за печене. Извадете пилешкото от маринатата; заделете маринатата. Набодете месото на шишчета, като оставяте известно разстояние между кубчетата. Поставете върху решетката в тава за печене. Изпечете под грила за 4 мин. и обърнете. Намажете с маринатата. Пече се около 4 - 5 минути или докато месото побелее. Поднесете със соса.
За соса: кипнете захарта, оцета, водата и червения пипер в 1-литрова тенджера; отстранете от огъня. Добавете краставицата и чушката и оставете да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ