Регистрация

Пилешки пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
524
Оцени рецептата

2 готови блата за пай, неизпечени

1 с.л. масло

1 средно голяма тиквичка, тънко нарязана на филийки

2 с.л. брашно + 1 ч.л.

2 с.л. пилешки бульон - гранули

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. пипер

1 1/3 ч мляко

2 ч нарязани на кубчета картофи, сварени

2 ч пилешки гърди без кожа - нарязани на кубчета, сварени

3/4 ч замразен грах - размразен

3/4 ч замразена царевица - размразена

3/4 ч замразени моркови - размразени

1 с.л. магданоз - пресен, нарязан

 

В голяма тенджера на умерен огън, разтопете маслото. Добавете лука и гответе, като се разбърква често, докато омекне. Смесете брашното, бульона, мащерката и черния пипер и се добавят при лука. Гответе, като разбърквате често, за около 1 минута. Постепенно добавете млякото; гответе, като се разбърква, докато сместа се сгъсти. Сваля се от огъня и се добавят картофите, пилето, зеленчуците и магданоза. Изсипете горещата плънка в блата. Покрийте с втори блат, слепете краищата и направете прорези, за да излиза парата. Печете на 190 градуса 45 минути до 1 час или докато ръбовете са кафяви.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта