Регистрация

Пилешки кнедли с лук

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1114
Оцени рецептата

450 г зеле

1 супена лъжица соев сос

226 г лук, наситнен

1 чаена лъжичка сусамово олио

450 г пилешко, телешко или свинско месо, смляно

226 г готови дъмплинги

1 1/4 чаена лъжичка сол

соев сос

настърган корен от джинджифил

оцет

 

Нарежете зелето наедро; сложете в кухненския робот. Добавете вода, колкото да покрие зелето. Покрийте и пасирайте на висока степен в продължение на 2 секунди. Отцедете и повторете, докато всичкото зеле е настъргано. Изстискайте зелето, за да отцедите цялата течност. Бланширайте, изплакнете и нарежете фино лука. Смесете зелето, лука, пилешкото, солта, соевия сос и сусамовото олио и разбъркайте добре. Поставете 1 супена лъжица от пълнежа в центъра на всяка кнедла. Сгънете на 2 и запечатайте ръбовете.

Сложете вода да заври, добавете кнедлите и варете 5 минути. Изплакнете кнедлите със студена вода, за да не залепнат. Поднесете със соев сос, оцет и джинджифил.

За 4 порции.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта