Пилешки кнедли с лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г зеле
1 супена лъжица соев сос
226 г лук, наситнен
1 чаена лъжичка сусамово олио
450 г пилешко, телешко или свинско месо, смляно
226 г готови дъмплинги
1 1/4 чаена лъжичка сол
соев сос
настърган корен от джинджифил
оцет
Нарежете зелето наедро; сложете в кухненския робот. Добавете вода, колкото да покрие зелето. Покрийте и пасирайте на висока степен в продължение на 2 секунди. Отцедете и повторете, докато всичкото зеле е настъргано. Изстискайте зелето, за да отцедите цялата течност. Бланширайте, изплакнете и нарежете фино лука. Смесете зелето, лука, пилешкото, солта, соевия сос и сусамовото олио и разбъркайте добре. Поставете 1 супена лъжица от пълнежа в центъра на всяка кнедла. Сгънете на 2 и запечатайте ръбовете.
Сложете вода да заври, добавете кнедлите и варете 5 минути. Изплакнете кнедлите със студена вода, за да не залепнат. Поднесете със соев сос, оцет и джинджифил.
За 4 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ