Регистрация

Пилешки гърди със сос шери

Автор:
benito
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
779
Оцени рецептата

6 плода от хвойна

1/2 чаена лъжичка соев сос

сол и черен пипер - на вкус

5 супени лъжици шери

200 грама пилешки филета

1/2 супена лъжица растително масло

2 супени лъжици студена вода

1/2 супена лъжица царевично нишесте -

150 мл вода

 

Поставете плодовете от хвойна в купа. Смачкайте ги с опакото на лъжица. Прибавете соевия сос, солта, черния пипер и шерито. Сложете филето в соса. Оставете да се маринова около 4 часа в хладилника, като обръщате от време на време.

Извадете пилето от маринатата (запазете маринатата) и подсушете с кухненски кърпи. Намажете с 1/2 супена лъжица растително масло. Изпечете върху горещи въглени до готовност, за около 10 минути.

Междувременно, смесете царевичното нишесте с 2 супени лъжици студена вода до гладкост. В тенджера смесете заделената марината със 150 мл вода. Оставете да заври. Прибавете сместа с царевичното нишесте и разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Добавете сол и пипер на вкус.

Извадете пилето на грил, оставете върху дъска за рязане за около 3 минути. Нарежете напречно на парчета с ½ см дебелина. Подредете парчетата в две чинии. Полейте със соса.

Може да поднесете с ориз и лимонови моркови.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта