Регистрация

Пилешки гърди със сос от печен чесън и козе сирене

Автор:
yordanka
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
485
Оцени рецептата

1 глава чесън

1 с.л. зехтин

3 ч сметана

2 с.л. масло

115 г крема сирене

Сол и черен пипер на вкус

6 цели обезкостени пилешки гърди без кожа

 

Намажете главата чесън със зехтин, завийте я във фолио и печете в продължение на 2 часа на 100 градуса във фурната. Междувременно сложете сметаната да къкри и да се редуцира наполовина. Оставете чесънът да се охлади. Разтопете маслото в тенджера. Отрежете горната част на чесъна и изстискайте скилидките в маслото. Гответе бавно, като се разбърква, докато чесънът се смеси с маслото на гладка паста. Добавете сметаната и козето сирене и оставете да къкри, докато сместа е гладка. Поръсете със сол и бял пипер. Изпечете пилешките гърди на скара. Поднесете с чесновия сос.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта