Пилешки гърди с патладжан и печени червени чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 червени чушки
2 малки патладжана
2 супени лъжици зехтин - (2 до 4)
4 обезкостени пилешки гърди без кожа, разполовени
1 глава лук - нарязан на парчета
1 скилидка чесън - нарязан
1/4 чаша червен или бял винен оцет
пресни билки - 1 до 2 супени лъжици ситно нарязани пресни зелени подправки, като мащерка или магданоз
Сложете чушките на скарата или във фурната, като ги обръщате, докато се изпекат хубаво, почти до черно. Извадете и поставете в найлонова торбичка, за да се запарят. Когато се охладят достатъчно, обелете и отстранете семената.
Загрейте грил или скара. Разполовете патладжана, направете разрези на 2 или 3 места и намажете с част от зехтина. Сложете на скарата, с отрязаната половина към топлината. Обърнете след 5 минути. Печете, докато почти омекнат. Добавете пилешките гърди и гответе 3 минути от всяка страна, до готовност. Извадете в чиния. Сгорещете останалото масло в голям тиган. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекне. Пасирайте чушките и оцета в кухненски робот или пасатор, до гладкост. Добавете пюрето, патладжаните и пилето в тигана и стоплете за около 5 минути. Сложете сместа с пилешко в чиния и заобиколете с патладжан и сос. Поръсете с билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ