Регистрация

Пилешки гърди с патладжан и печени червени чушки

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
596
Оцени рецептата

2 червени чушки

2 малки патладжана

2 супени лъжици зехтин - (2 до 4)

4 обезкостени пилешки гърди без кожа, разполовени

1 глава лук - нарязан на парчета

1 скилидка чесън - нарязан

1/4 чаша червен или бял винен оцет

пресни билки - 1 до 2 супени лъжици ситно нарязани пресни зелени подправки, като мащерка или магданоз

 

Сложете чушките на скарата или във фурната, като ги обръщате, докато се изпекат хубаво, почти до черно. Извадете и поставете в найлонова торбичка, за да се запарят. Когато се охладят достатъчно, обелете и отстранете семената.

Загрейте грил или скара. Разполовете патладжана, направете разрези на 2 или 3 места и намажете с част от зехтина. Сложете на скарата, с отрязаната половина към топлината. Обърнете след 5 минути. Печете, докато почти омекнат. Добавете пилешките гърди и гответе 3 минути от всяка страна, до готовност. Извадете в чиния. Сгорещете останалото масло в голям тиган. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекне. Пасирайте чушките и оцета в кухненски робот или пасатор, до гладкост. Добавете пюрето, патладжаните и пилето в тигана и стоплете за около 5 минути. Сложете сместа с пилешко в чиния и заобиколете с патладжан и сос. Поръсете с билки.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта