Регистрация

Пилешки гърди с доматен сос

Автор:
яна маринова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
485
Оцени рецептата

За соса:

3 с.л. масло или маргарин

2 зрели домата, нарязани на кубчета

1/3 ч нарязан лук

170 г консерва доматено пюре

1 с.л. листа босилек

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. чесън, счукан

3 цели обезкостени пилешки гърди, без кожа - нарязани наполовина

За топинга:

1 ч галета

1/2 ч наситнен пресен магданоз

2 с.л. масло или маргарин, разтопено

170 г моцарела, нарязана на ленти

 

Загрейте фурната до 180С. Разтопете маслото в тавичка във фурната. Смесете продуктите за соса, без пилешкото в купа и заделете. Сложете месото в тавичката и покрийте хубаво с маслото. Изсипете соса отгоре. Пече се в продължение на 30 до 40 минути или докато месото вече не е розово. Междувременно, в малка купа се разбъркват заедно всички съставки за топинга, с изключение на сиренето. Сложете лентите моцарела върху пилешкото и поръсете с топинга. Печете още 5-10 мин. до готовност на месото.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта