Регистрация

Пилешки гърди, пълнени с артишок

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
965
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости, по 115 г

1 скилидка чесън

1 1/2 ч замразен артишок или консерва, изплакнат и отцеден

1 жълтък

2 с.л. сметана

1 ч галета

1 щипка индийско орехче

1/3 ч наситнен пресен магданоз, разделена

1/4 ч пилешки бульон

Червен пипер

 

Загрейте фурната до 210С. Намаслете плитка тавичка за печене. Овкусете гърдите със сол и пипер. С много остър малък нож, срежете джоб хоризонтално във всяка гърда. Не разполовявайте напълно. Заделете, докато приготвяте плънката. В кухненски робот, поставете чесъна, артишока, жълтъка, сметаната, галетата, индийското орехче и около 1/4 чаша магданоз. Разбийте, но не пюрирайте. Поставете 2 - 3 супени лъжици от плънката във всеки джоб на гърдите. Сложете гърдите в тавичката. Изсипете бульона отгоре. Поръсете с червен пипер. Печете в продължение на 12 - 15 минути. Поставете гърдите в чиния, полейте със соковете от тавата и се поръсват със запазените 2 с.л. магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта