Пилешки гърди, пълнени с артишок
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди без кожа и кости, по 115 г
1 скилидка чесън
1 1/2 ч замразен артишок или консерва, изплакнат и отцеден
1 жълтък
2 с.л. сметана
1 ч галета
1 щипка индийско орехче
1/3 ч наситнен пресен магданоз, разделена
1/4 ч пилешки бульон
Червен пипер
Загрейте фурната до 210С. Намаслете плитка тавичка за печене. Овкусете гърдите със сол и пипер. С много остър малък нож, срежете джоб хоризонтално във всяка гърда. Не разполовявайте напълно. Заделете, докато приготвяте плънката. В кухненски робот, поставете чесъна, артишока, жълтъка, сметаната, галетата, индийското орехче и около 1/4 чаша магданоз. Разбийте, но не пюрирайте. Поставете 2 - 3 супени лъжици от плънката във всеки джоб на гърдите. Сложете гърдите в тавичката. Изсипете бульона отгоре. Поръсете с червен пипер. Печете в продължение на 12 - 15 минути. Поставете гърдите в чиния, полейте със соковете от тавата и се поръсват със запазените 2 с.л. магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ