Регистрация

Пилешки банички

Автор:
yasen
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
505
Оцени рецептата

450 г пилешка кайма

1 ч нарязани гъби

1 средно голяма глава лук, нарязан

3 ч сварен ориз (варен без сол и мазнина)

1 ч рикота

280 г нарязан спанак, размразен и добре отцеден

1 консерва по 60 г нарязани черни маслини, отцедени

1/4 ч кедрови ядки, препечени

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. лимонов пипер

12 листа кори за баница

 

Покрийте голям тиган със спрей за готвене и сложете над средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете пилешкото, гъбите и лука, гответе и се разбърква за 2 - 4 минути или докато пилето вече не е розово и зеленчуците са нежни. Намалете огъня до умерен. Добавете ориза, рикотата, спанака, маслините, орехите, чесъна, ригана и лимоновия черен пипер; готви се и се разбърква за 3 - 4 минути, докато са добре смесени и се сгорещят. Вземете 1 лист кори и напръскайте със спрей за готвене; сгънете листа наполовина по дължина. Поставете 3/4 до 1 чаша от сместа с ориз в единия край на лентата. Сгънете долния ляв ъгъл върху сместа, така че да се образува триъгълник. Продължете да сгъвате назад и напред на триъгълник до края на лентата. Повторете с останалите кори и оризова смес. Поставете триъгълниците, със затворената страна надолу, в тавичка за печене, покрита с готварски спрей. Напръскайте горната част на всеки триъгълник със спрей за готвене. Печете на 200С в продължение на 15-20 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта