Пилешка чили енчилада
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г настърган Чедър
225 г настърган кашкавал
1 ч пилешко месо, сварено, нарязано на кубчета
3/4 ч лук, нарязан фино
12 царевични тортили
2 ч пилешки бульон, затоплен
1 консерва чили с боб; 700 г
1 консерва енчилада сос (280 г)
2 ч заквасена сметана
Загрейте сиренето, половината кашкавал, пилето и лука. Заделете. Потопете тортилите една по една в бульона, за да омекнат. Напълнете с около 1/4 чаша от пилешката смес; навийте на руло и сложете със затворената част надолу в тавичка в две редици от по шест. В тенджера на средна температура, смесете чилито, енчилада соса и 1/2 чаша пилешки бульон, докато забълбука. Полейте навитите тортили. Поръсете с останалия кашкавал. Печете непокрито на 180С в продължение на 30 минути или докато се сгорещи и заври. Поднесете с лъжица сметана. Сервирайте останалата заквасена сметана отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ