Пиле соте с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 червени чушки, нарязани на половинки
4 пилешки бутчета
1 с.л. олио
1 глава лук, ситно нарязан
2 1/2 с.л. червен пипер
250 мл пилешки бульон
1 с.л. доматено пюре
75 мл заквасена сметана или кисело мляко
Сол и прясно смлян черен пипер
Изпечете чушките и ги обелете. Запържете леко пилешкото в олиото и маслото. Свалете от огъня. Задушете лука в тигана за 2 минути, след което се прибавя червеният пипер за 1 минута. Добавете половината от бульона, оставете да заври и след това добавете пилето. Покрийте и задушете до готовност. Извадете месото и дръжте на топло. Редуцирайте соковете от готвенето до консистенцията на сироп. Добавете доматеното пюре и останалия бульон. Сварете и след това се добавя пилешкото, пиперките и подправките. Полейте със сметаната и оставете да се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ