Пиле с поширани яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г пилешки гърди
1/4 ч готов барбекю сос
Сол и черен пипер
2 с.л. зехтин
2 ч сварени картофи, нарязани на малки кубчета
1/4 ч лук, нарязан на кубчета
2 с.л. лук шалот, нарязан
1 ч нарязани наденички
1 с.л. чесън, счукан
За яйцата:
4 яйца
3 с.л. зелен лук, нарязан на филийки
Пикантен сос
Сгорещете грила или скарата. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Намажете със сос барбекю, така че гърдите да се покрият напълно. Изпечете в продължение на 5-6 минути от всяка страна. Заделете да се охлади. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете картофите и ги запържете. Разклащайте тигана в продължение на 2 минути. Добавете лука, шалота и наденичките и запържва, като се разбърква за 1 минута. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го добавете в тигана; гответе 1 мин. Добавете чесъна и подправете със сол и черен пипер, разбърква се от време на време в продължение на 4 минути. За пошираните яйца: Сложете три чаши вода в тенджера и оставете да заври с 1/2 чаена лъжичка бял оцет и 1/2 чаена лъжичка сол на силен огън. Счупете по 1 яйце в чаша и плъзнете леко във водата. Повторете с останалите яйца и когато водата заври, намалете огъня до слаб и варете до готовност на яйцата, около 2-2 1/2 мин. Отцедете върху хартиени кърпи. При поднасяне: Сложете малко пикантен сос в центъра на чинията, поставете 3/4 ч от картофите върху соса. Покрийте с поширано яйце и гарнирайте със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ