Пиле с папуда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на хапки
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, нарязан
400 мл пилешки бульон
1 с.л. сос Уорчестър
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сушен риган или мащерка
1/8 ч.л. едросмлян червен пипер (лют)
3/4 ч дългозърнест ориз
1 ч замразен грах
425 г папуда, консерва
Прясно нарязан магданоз
1. Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешкото, лука и чесъна; гответе и разбърквайте, докато месото се зачерви.
2. Добавете бульона, соса Уорчестър, солта, ригана и червения пипер. Оставете да заври. Намалете огъня до умерено слаб. Добавете ориза и гответе 10 минути.
3. Добавете папудата, покрийте с капак и варете още 10 - 15 минути или докато течността се абсорбира и пилешкото вече не е розово, като се разбърква от време на време. Поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ