Пиле с ориз и сос Алфредо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 1/2 ч див ориз, сварен
1 1/2 ч дългозърнест ориз, сварен
480 г готов сос Алфредо
1/2 ч.л. сушени естрагон или риган листа
1/8 ч.л. пипер
6 обезкостени пилешки гърди, половинки
1/4- 1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч аспержи, нарязани
1 1/2 ч гъби, нарязани на филийки
1 1/3 ч червена чушка, печена, нарязана на филийки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180С.
Смесете двата вида ориз, 3/4 чаша сос Алфредо, 1/4 чаена лъжичка естрагон и пипера в ненамазана правоъгълна тавичка. Намажете тиган с олио и сгорещете на умерено силен огън. Поръсете месото със сол. Запържете за 3-4 мин., като обърнете веднъж, до покафеняване. Поставете пилешкото върху ориза. Смесете оставащия сос Алфредо, останалия естрагон, аспержите, гъбите и чушките. Полейте пилешкото и ориза. Покрийте и печете в продължение на 1 час или докато соковете от пилешкото вече не са розови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ