Пиле с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
2 пилета, нарязани на порции.
2 ч.л. сол
6 връзки чирозо
4 ч ориз
2 ч.л. чесън, счукан
1 голяма глава лук, нарязан фино
1 голяма чушка, нарязана на кубчета
1/4 ч.л. шафран, натрошен
6 ч пилешки бульон
6 големи зрели домата, обелени и нарязани на кубчета
1 пакет замразен грах
115 г печени чушки от буркан, нарязани на ленти
Изсипете мазнината в голям тиган и сгорещете на умерено-силен огън. Добавете парчетата пилешко и поръсете със сол. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Запържете всяко парче и прехвърлете в тавичка за печене. В същото олио, запържете чоризото и прехвърлете в тавичката, между пилешките парчета. Добавете половината от ориза на равномерен слой. В същата мазнина запържете леко чесъна, лука и чушката, като се разбърква. Когато зеленчуците поомекнат, ги разпределете равномерно върху пилешкото месо, наденицата и ориза, след това изсипете останалия ориз отгоре. Добавете шафрана при пилешкото и се разбърква много добре. Изсипете върху ориза. Добавете доматите. Покрийте плътно и се пече на 180С градуса в продължение на 1 1/2 часа. Междувременно, леко сварете зеления грах с щипка сода и дръжте на топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ