Регистрация

Пиле с моцарела

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
673
Оцени рецептата

1/2 ч пълнозърнеста галета

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1/4 ч пшеничен зародиш

1 ч.л. сушен босилек

1/8 ч.л. пипер

900 г обезкостени пилешки гърди, половинки

1 ч.л. сушен риган

1/2 ч мляко

10 г чесън, счукан

2 с.л. зехтин или сусамово олио

1/2 ч настъргана моцарела

1 консерва (225 г) доматен сос

 

Смесете с галетата и пшеничния зародиш; заделете. Отстранете излишните мазнини от месото. Изтънете гърдите с чукче за месо. Потопете ги в млякото, след това в сместа с галета. Намажете тиган с малко мазнина. Добавете олиото и сгорещете на умерен огън. Добавете пилето и гответе, докато покафенее от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Изсипете 1/3 от доматения сос в правоъгълна тавичка, намазана с малко олио. Поставете гърдите в тавата. Изсипете половината от останалия доматен сос върху пилето; поръсва се с магданоз, босилек, риган, черен пипер, чесън и сирене. Покрийте с останалия доматен сос. Печете на 180 С за 30 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта