Регистрация

Пиле с манатарки

Автор:
Жана
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
5378
Оцени рецептата

30 г сушени манатарки

1/2 чаша вода

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин

1 кг пилешки гърди, без кожата

1/2 ч сухо бяло вино

1/2 ч домати, нарязани на кубчета

Нарязани на филийки пресни домати, по желание

Прясно настърган пармезан - по желание

Пресни билки (босилек или мащерка) нарязани - по желание

 

Изплакнете и отцедете сушените гъби. Накиснете гъбите в топла вода за 20 - 30 минути. Отцедете гъби, запазвайки течността. Нарежете гъбите наедро и заделете. В тиган, загрейте маслото и зехтина над средно-висока температура. Добавете парчетата пиле и варете около 10 минути или до зачервяване и от двете страни. Добавете още зехтин, ако е необходимо. Добавете виното, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Варете, непокрито, за около 5 минути или докато по-голямата част от виното се изпари. Добавете гъбите и нарязаните на кубчета домати. Бавно добавете запазената течност от накиснатите гъби. Покрийте тигана; намалете огъня до слаб. Варете в продължение на 15 до 20 минути или докато пилешкото омекне и вече не е розово. Прехвърлете пилето в топла чиния. За соса, изхвърлете мазнините от сместа в тигана. Оставете да заври; варете в продължение на около 5 минути или до желаната консистенция. Залейте пилешкото. Сервирайте с доматени филийки, поръсено с прясно настърган пармезан и билки.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта