Пиле с манатарки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г сушени манатарки
1/2 чаша вода
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 кг пилешки гърди, без кожата
1/2 ч сухо бяло вино
1/2 ч домати, нарязани на кубчета
Нарязани на филийки пресни домати, по желание
Прясно настърган пармезан - по желание
Пресни билки (босилек или мащерка) нарязани - по желание
Изплакнете и отцедете сушените гъби. Накиснете гъбите в топла вода за 20 - 30 минути. Отцедете гъби, запазвайки течността. Нарежете гъбите наедро и заделете. В тиган, загрейте маслото и зехтина над средно-висока температура. Добавете парчетата пиле и варете около 10 минути или до зачервяване и от двете страни. Добавете още зехтин, ако е необходимо. Добавете виното, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Варете, непокрито, за около 5 минути или докато по-голямата част от виното се изпари. Добавете гъбите и нарязаните на кубчета домати. Бавно добавете запазената течност от накиснатите гъби. Покрийте тигана; намалете огъня до слаб. Варете в продължение на 15 до 20 минути или докато пилешкото омекне и вече не е розово. Прехвърлете пилето в топла чиния. За соса, изхвърлете мазнините от сместа в тигана. Оставете да заври; варете в продължение на около 5 минути или до желаната консистенция. Залейте пилешкото. Сервирайте с доматени филийки, поръсено с прясно настърган пармезан и билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ