Регистрация

Пиле с леща

Автор:
yasen
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
1178
Оцени рецептата

1 пиле, около 1,5 кг

2 с.л. растително масло

1 ч леща

3/4 ч нарязана целина - (около 1 голям стрък)

1/2 ч нарязан лук - (около 1 средно голям)

1/2 ч сухо бяло вино или ябълков сок

1/4 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. нарязана прясна или

1/2 ч.л. сушена мащерка

1 с.л. нарязан пресен магданоз

1 консерва (450 г) цели домати - неотцедени

1 голяма скилидка чесън, фино нарязан

 

Премахнете кожата и мазнината от пилешкото. Загрейте олиото в незалепващ тиган. Изпържете пилешкото на умерен огън за около 15 мин. или докато леко покафенее от всички страни; отцедете. Добавете останалите съставки, с изключение на магданоза; натрошете доматите. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри 35 до 40 минути или докато лещата омекне. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта