Регистрация

Пиле с кашу

Автор:
marto
|
Дата:
21 Nov
|
Видяна:
549
Оцени рецептата

680 г пилешки гърди, нарязани на кубчета от по 2-3 см

Сол и пипер (на вкус)

1/4 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. сухо шери

1 яйце

2 ч зехтин

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

За соса:

Сос хойсин

1 ч сурово кашу

1 ч воден кестен, нарязан

 

Мариновайте пилешките гърди за 30 минути в сол, черен пипер, царевично нишесте, шери и яйце. Загрейте голям тиган. Добавете олиото. Когато започне да пуши, добавете пилешкото, чушката и водния кестен, като се разбърква за 1-2 минути. Отцедете в гевгир или сито, като оставите 2-3 с.л. мазнина в тигана. Сложете соса хойсин в тигана. Сгорещете за 1-2 мин. Добавете ядките, пилешкото и зеленчуците, като се разбърква всичко заедно, докато се покрие добре със сос. Поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта