Регистрация

Пиле с булгур пилаф

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
887
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

8 обезкостени пилешки гърди

3/4 ч лук, фино нарязан

1/2 ч.л. кимион, семена

1 ч булгур

1 1/2 ч вода

1/2 ч стафиди

1/2 ч.л. сол

1 щипка канела

1/2 ч бадеми, препечени

 

В голям тиган с огнеупорен капак, загрейте олиото на силен огън. Добавете пилешките гърди и запържете леко от двете страни. Заделете. Добавете лука и кимиона и запържете леко, като се разбърква, докато лукът леко покафенее, около 2 минути. Добавете булгура, като се разбърква непрекъснато, докато е леко препечен. Налейте водата, стафидите, солта и канелата. Оставете да заври, като разбърквате често. Отстранете от огъня. Подредете пилешките гърди върху булгура на един слой и се покрива плътно. Поставете във фурната и печете в продължение на 20 минути на 180С. Гарнирайте с бадеми.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта