Пиле с булгур пилаф
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. зехтин
8 обезкостени пилешки гърди
3/4 ч лук, фино нарязан
1/2 ч.л. кимион, семена
1 ч булгур
1 1/2 ч вода
1/2 ч стафиди
1/2 ч.л. сол
1 щипка канела
1/2 ч бадеми, препечени
В голям тиган с огнеупорен капак, загрейте олиото на силен огън. Добавете пилешките гърди и запържете леко от двете страни. Заделете. Добавете лука и кимиона и запържете леко, като се разбърква, докато лукът леко покафенее, около 2 минути. Добавете булгура, като се разбърква непрекъснато, докато е леко препечен. Налейте водата, стафидите, солта и канелата. Оставете да заври, като разбърквате често. Отстранете от огъня. Подредете пилешките гърди върху булгура на един слой и се покрива плътно. Поставете във фурната и печете в продължение на 20 минути на 180С. Гарнирайте с бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ