Регистрация

Пиле паприкаш

Автор:
Генчев
|
Дата:
21 Nov
|
Видяна:
499
Оцени рецептата

1 с.л. олио от рапица

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, фино нарязан

450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на кубчета

1 1/2 с.л. червен пипер

1 консерва по 425 г домати, нарязани

1 ч вода

1 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. захар

1/2 ч заквасена сметана

1/4 ч магданоз, нарязан

Сол на вкус

 

Загрейте олиото в дълбок съд на слаб огън. Запържете лука за около 5 минути, докато стане прозрачен; добавете чесъна. Увеличете огъня и добавете пилешкото; гответе за около 5 минути, като се разбърква. Добавете червения пипер, доматите, 1 чаша вода, оцета и захарта. Разбърква се, намалете леко котлона; покрийте и оставете да къкри за около 20 минути. Оставете да изстине леко и добавете заквасената сметана, магданоза и сол на вкус. Поднесете топло.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта