Регистрация

Пиле Марсала II

Автор:
Наталия
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 с.л. масло

4 пилешки гърди, половинки, изтънени с чукче за месо

4 глави лук шалот, ситно нарязан

900 г гъби, нарязани на филийки

1/4 ч сухо вино Марсала

1/2 ч пълномаслена сметана

1 ч.л. лимонов сок

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

 

Начин на приготвяне:

 

В голям тиган, разтопете 2 супени лъжици масло на умерен огън. Добавете пилето и запържете леко, като обърнете веднъж, докато леко покафенеят, около 2 минути от всяка страна. Отцедете и оставете настрана. Разтопете останалото масло в тиган. Добавете лука и гъбите. Гответе, докато гъбите леко покафенеят, 3-5 минути. Добавете виното и оставете да заври, като остъргвате дъното на тигана. Добавете сметаната и лимоновия сок и оставете да заври. Добавете сол и черен пипер на вкус. Върнете пилето в тигана и гответе, като го обръщате в соса, за около 3 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта