Регистрация

Пиле "Кордон Бльо" с шунка и кашкавал

Автор:
hodjeva
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
1346
Оцени рецептата

2 цели пилешки гърди, обезкостени и без кожата

4 чаени лъжички дижонска горчица

4 филийки шунка

4 филийки кашкавал

1/2 ч брашно

Сол и черен пипер

1 яйце

1 ч галета

Фъстъчено олио

 

Срежете всяка гърда наполовина. Изтънете ги с чукче за месо. Намажете с горчица и сложете по 1 филийка шунка и кашкавал в средата. Прегънете краищата върху плънката. Увийте във восъчна хартия. Смесете брашното със сол и пипер. Разбийте яйцето леко с 1 ч.л. вода. Сложете брашното в плитка чиния, разбитото яйце в друга и галетата в трета. Оваляйте месните пакети първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Сложете ги в тава и оставете в хладилника за 1 час. Сгорещете достатъчно фъстъчено олио в голям тиган. Изпържете месото на маслена баня, докато покафенее равномерно от всички страни за около 2 мин. Извадете от олиото и оставете да се отцеди върху хартиена кърпа и се поставя в незалепваща тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 15 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта