Регистрация

Пиле в тесто

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
749
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч нарязан лук шалот

1 скилидка чесън, счукан

450 г сварено и нарязано пилешко

2 ч.л. сушен магданоз

1/8 ч.л. сушена мащерка

Сол и пипер

225 г тесто

1/4 ч яйчен заместител

 

Загрейте фурната до 180ºС. В голям тиган, разтопете маргарина на умерен огън. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат, около 2 минути. Добавете пилешкото, ориза, магданоза, мащерката и сол и черен пипер на вкус. Разточете тестото и изрежете 4 квадрата. Разпределете сместа с пилешко в квадратите и прегънете, така че да се получи триъгълник; слепете краищата. Набодете тестото с вилица и намажете с яйце. Пече се ненамазана тава за 15 минути до златисто кафяво. Поднесете топло.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта