Регистрация

Пиле в електрически тиган

Автор:
тодорова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
3994
Оцени рецептата

6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата (около 680 г)

1/3 ч универсално брашно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч масло

1 голяма глава лук, нарязана и разделена на кръгчета

1 голяма зелена чушка, нарязана на ленти

226 г пресни гъби, нарязани на парчета

2 скилидки чесън, счукан

3 консерви италиански домати (411 г всяка), неотцедени

1 ч.л. листа сушен риган

1/2 ч.л. сушен босилек

Горещи сварени спагети

 

Сгорещете електрически тиган на 180°С. Смесете брашното, солта и черния пипер и оваляйте пилешкото. Добавете 2 супени лъжици олио в тигана, сотирайте пилешкото в продължение на 4 минути от всяка страна, до златисто кафяво. Извадете пилето и оставете настрана. Добавете останалото масло в тигана, запържете лука и следващите три съставки, докато лукът стане полупрозрачен, около 4 минути. Прибавете доматите и подправките, като натрошите доматите с лъжица. Оставете да заври, след което намалете огъня до 100°С и оставете да къкри, непокрито, в продължение на 10 минути, като от време на време разбърквате. Добавете пилето да се готви в продължение на още 15 минути, до готовност. Сервирайте върху горещите сварени спагети. За 4 до 6 порции.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта