Регистрация

Пиле в бадемов сос

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

16 порции пилешко, без кожата

2 с.л. фино нарязан пресен джинджифил

2 с.л. олио

2 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч зехтин

2 ч.л. смлян червен пипер

5 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки

1 ч.л. смлян кимион

6 с.л. смлени бадеми

1/2 ч.л. смлян див копър

2 ч кисело мляко

3 ч.л. смлян кориандър

1 ч вода

Едра сол

Пресен кориандър (за украса)

 

Подсушете пилешкото. Сгорещете малко количество мазнина в голям тиган над средно висока температура. Добавете пилето на няколко партиди и се готви от всички страни само докато вече не розово. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Сгорещете останалата мазнина в тиган. Добавете нарязания лук и се запържва до омекване и бледо кафяво, като се разбърква непрекъснато, за да се оцвети равномерно, за около 12 минути. При разбъркване, добавете бадемите, кориандъра, джинджифила, кардамона, смления червен пипер, кимиона и копъра и гответе още 3-5 минути. Махнете сместа от котлона. Прехвърлете половината в блендер. Пюрирайте с половината кисело мляко и половината вода. Повторете с останалата смес, кисело мляко и вода. Върнете соса в тигана. Добавете пилето. Поставете над средно висока температура и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън до омекване на пилето- около 45 мин. Отстранете от огъня. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 мин. Стоплете отново на слаб огън. Прехвърлете в чиния, украсете и поднесете веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта