Регистрация

Пиле Алехандро

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
698
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан на тънки филийки

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. маргарин или масло

1 ч салца

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. карамфил, смлян

1/2 дафинов лист

4 обезкостени пилешки гърди, половинки

2 ч.л. царевично нишесте

225 г доматен сос

1 малък портокал, обелен нарязана на парчета

Ориз

 

В голям тиган, на умерен огън, запържете лука и чесъна в маргарина, докато омекнат. Добавете салцата, захарта, канелата, карамфила и дафиновия лист и прибавете пилето. Покрийте и варете на слаб огън за 30 мин. Извадете пилешкото в топъл поднос; дръжте на топло. В малка купа разтворете царевичното нишесте в доматен сос; добавете сместа в тигана. Запържете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Добавете парченцата портокал и сгорещете. Изхвърлете дафиновия лист. Поднесете върху ориз, полято със соса.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта