Пилаф с миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г пресни миди
Вода
Сол
1/4 ч зехтин
1/4 ч масло
1 голяма глава лук, ситно нарязан
1/2 ч сухо бяло вино
Прясно смлян черен пипер
2 ч ориз
1/4 ч нарязан магданоз
Магданоз, стръкчета
Резени лимон
Поставете мидите в купа с хладка подсолена вода, докато се отворят. Отцедете. Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и добавете лука. Пържете докато стане прозрачен. Добавете мидите, покрийте с капак и варете в продължение на 5 минути, докато черупките се отворят. Ако някои не се отворят, ги изхвърлете. Добавят се 3 чаши студена вода, виното, 1 1/2 чаени лъжички сол и черен пипер на вкус. Покрийте и оставете да къкри. Оставете да къкри леко в продължение на 10 минути, след което извадете мидите с решетъчна лъжица. Измийте ориза под течаща вода, докато водата тече чиста, след това се добавя към течността в съда, заедно с магданоза. Оставете да заври, като разбърквате. Намалете огъня, покрийте плътно и варете на слаб огън за 15 минути. Докато оризът се вари, извадете мидите от черупките и заделете. Запазете 6 миди за украса. Сложете мидите върху ориза. Покрийте съда с 2 кърпи и сложете капака. Оставете на слаб огън за още 5 минути, след това свалете от огъня и се оставя за 10 минути. Смесете мидите с ориза с вилица и сложете на купчина в чиния. Украсете със заделените миди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ