Регистрация

Пилаф с вишни и леща

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
1122
Оцени рецептата

2 ч ориз басмати

2 глави лук, обелени, тънко нарязани

1/2 ч червена леща

200 г вишни или повече

2 ч пилешки бульон

4 с.л. масло или повече

Куркума

Кимион

Сол

 

Разтопете по-голямата част от маслото в тенджера и бавно задушете лука. Добавете почистената леща и запържете малко; след това добавете ориза. Разбърквайте непрекъснато, докато оризът се позапържи. Добавете вишните и около 2 1/4 чаши течност - сока от вишните, смесен с бульон и вода. Добавете около 1/4 - 1 ч.л. куркума и около 1/4 ч.л. кимион по желание; добавете колкото сол е необходимо. Оставете да заври, разбъркайте с вилица, покрийте плътно и оставете да се готви на много слаб огън за около 20 минути. Разбъркайте ориза с вилица и добавете останалото масло на дъното на тенджерата. Увеличете леко топлината в продължение на 5-10 минути, за да се образува коричка на дъното. Поднесете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта