Печено суфле с риба тон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 консерва риба тон, 200 г, отцедена
1/2 ч лук, нарязан ситно
1/2 ч целина, нарязана ситно
1/4 ч чушки, нарязани ситно
6 филийки пресен хляб
1/4 ч майонеза
1/4 ч чедър, нарязан на кубчета
1 ч мляко
4 яйца
225 г доматен сос
1/2 ч.л. сол
Отцедете течността от консервата в дълбок тиган. Добавете лука, целината и чушките и запържете до омекване. Добавете рибата и разбъркайте, за да се покрие. Заделете. Намажете филийките с майонеза и се нарязват на малки кубчета. В йенска тенджера с обем 1 1/2 литра, подредете на слоеве половината от кубчетата хляб, половината смес с риба тон и половината сирене. Повторете слоевете с останалите продукти. Смесете яйцата и млякото. Прибавете постепенно доматения сос и солта. Разбърква се добре. Залейте ястието. Притиснете леко, за да потопите съставките. Оставете да престои 10 минути. Печете 1 час на 180С до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ