Печени яйца върху основа от кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
800 г кайма
1 много голяма глава лук
4 с.л. доматен концентрат
1 равна ч.л. кимион
1 равна ч.л. сол + още за яйцата
1 ч.л. с връх червен пипер
1/2 ч.л. млян черен пипер
лют пипер по желание
листата на връзка магданоз
1,5 с.л. галета
2-3 скилидки чесън
5 яйца
1,5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Изсипете каймата в купа и поръсете солта, черния и червения пипер, кимиона, наситнените листа на магданоза, лют пипер по желанние и нарязания на малки кубчета лук. Замесете първи път. След това чукнете яйцето и добавете 2 с.л. от доматения концентрат. Замесете втори път. Пресирайте чесъна, поръсете галетата и замесете финално. Получената смес разпределете в тава с приблизителни размери 25х25 или правоъгълна 34х18 см. Набучете с пръсти, за да се дренира. С опакото на лъжица оформете 4 кратера в каймата, които да стигат до средата на дълбочината ѝ. След това пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
Извадете тавата. Каймата вече трябва да се е позапекла, но все още да стои леко белезникава. Намажете отгоре 2 с.л. доматен концентрат, поръсете с 1,5 с.л. кристална или кафява захар и след това чукнете яйцата в гнездата. Посолете яйцата и върнете ястието в печката за още 10-тина минути, като намалите градусите на 180. Когато яйцата са идеално запечени според вашия вкус, извадете. Разрежете на 4 квадрата или правоъгълника и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ