Печени пилешки гърди със синьо сирене и сос с грозде и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди половини с кожа и кости
140 г синьо сирене, намачкано на пюре, разделено на четири части
2 с.л. зехтин
2 ч сухо бяло вино
1/8 -1 / 4 чаена лъжичка сол
Прясно смлян черен пипер на вкус
1 ч черно грозде без семки, нарязано на половинки
1 зелена ябълка, почистена от сърцевината, разполовена и тънко нарязана на полумесеци
2 с.л. нарязан магданоз
Отрежете джоб във всяка пилешка гърда. Напълнете със синьо сирене. Загрейте тиган на средно висока температура. Добавете зехтина в тигана и поставете пилешките гърди с кожата надолу. Запържете кожата, без да обръщате пилешкото. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Извадете пилето от съда и заделете на топло. Изсипете мазнината от тавата и поставете обратно в печката. Добавете виното и оставете да се редуцира с една трета, за около 5-7 минути. Добавете всички сокове, които са се събрали около пилето. Когато течността се сгъсти, подправете със сол и черен пипер и се добавят гроздето и ябълките. Гответе за кратко, докато ябълките започнат да омекват. Поръсете соса с магданоз и полейте върху пилето. Сервира се с ориз или паста орзо и задушени зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ