Регистрация

Печени картофи и моркови със сос от сирене

Автор:
jordana
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
799
Оцени рецептата

2 чаши вода

2 чаени лъжички сол - по желание

1 кг картофи (5 равни чаши, тънко нарязани)

1 1/2 чаши нарязан лук

5 средни моркова (2 равни чаши) - диагонално нарязани

За соса от сирене: 3 супени лъжици масло

2 супени лъжици брашно

1 чаена лъжичка сол

1/8 ч.л. черен пипер

Щипка лют червен пипер

1 1/2 чаши прясно мляко

1 1/2 чаши настъргано силно сирене чедар

 

В голяма тенджера, оставете водата и солта да заврят. Добавете картофите, лука и морковите, гответе покрити за около 5 минути или докато поомекнат. Отцедете. Направете соса от сирене като разтопите маслото в малка тенджера. Смесете с брашното, солта, черния пипер и лютия червен пипер, като разбърквате непрекъснато, около 1 минута. Отстранете от огъня и прибавете млякото и разбъркайте добре. Оставете сместа да ври на среден огън, като разбърквате до получаването на гъста и гладка смес. Добавете 1 чаша сирене и бъркайте, докато се разтопи. Сложете един слой от половината зеленчуци в намазнена касерола; покрийте с половината сос от сирене. Отгоре сложете останалите зеленчуци и покрийте пак със сирене. Печете ястието, покрито с фолио, на 190° за 30 минути. Може да махнете фолиото последните 10 минути, за да се получи кафява коричка. За 6 порции.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта