Печена пълнена писия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч целина, нарязана
1 скилидки чесън, счукан
1 бучка масло
225 г печени скариди, нарязани
225 г рачешко; натрошено
1 яйце, леко разбито
1/2 ч нарязан зелен лук
1 ч галета
2 с.л. нарязан магданоз
Сол, черен пипер, червен пипер
1 писия
Задушете целината, лука и чесъна в 1/2 бучка разтопено масло. Добавете галетата, скаридите, рачешкото и магданоза. Разбърква се добре. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с лют червен пипер. Разделете дебелата страна на рибата по дължина и напречно и разхлабете месото от костта, за да се образува джоб за плънката. Намажете добре с допълнителна разтопено масло, сол и черен пипер. Напълнете рибата. Разтопете останалата 1/2 бучка масло в плитка тава за печене. Поставете рибата в тавата. Покрийте и печете на 190 градуса в продължение на около 30 минути. Свалете капака и печете още 5 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ