Регистрация

Печена пълнена писия

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
519
Оцени рецептата

1/2 ч целина, нарязана

1 скилидки чесън, счукан

1 бучка масло

225 г печени скариди, нарязани

225 г рачешко; натрошено

1 яйце, леко разбито

1/2 ч нарязан зелен лук

1 ч галета

2 с.л. нарязан магданоз

Сол, черен пипер, червен пипер

1 писия

 

Задушете целината, лука и чесъна в 1/2 бучка разтопено масло. Добавете галетата, скаридите, рачешкото и магданоза. Разбърква се добре. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с лют червен пипер. Разделете дебелата страна на рибата по дължина и напречно и разхлабете месото от костта, за да се образува джоб за плънката. Намажете добре с допълнителна разтопено масло, сол и черен пипер. Напълнете рибата. Разтопете останалата 1/2 бучка масло в плитка тава за печене. Поставете рибата в тавата. Покрийте и печете на 190 градуса в продължение на около 30 минути. Свалете капака и печете още 5 мин.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта