Регистрация

Паста с миди и чеснова майонеза

Автор:
marto
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

2/3 чаша майонеза

2 скилидки чесън - счукан

1 супена лъжица мътеница

1 връзка пресен лук - наситнен

3 супени лъжици зехтин

1 глава лук - нарязан

1 праз (само бялата и бледо-зелената част)

2/3 чаша сухо бяло вино

680 г рибни кости - от бяла риба

8 чаши вода

6 стръка пресен магданоз

1 чаена лъжичка цели зърна черен пипер

1 дафинов лист

340 г паста или фиде

20 големи миди с черупките - измити

 

Смесете майонезата, чесъна и мътеницата в малка купа, докато се получи гладка смес. Разбъркайте с пресния лук. Подправете на вкус със сол и пипер. Покрийте с капак и оставете в хладилника за 1 час, така че вкусовете да се смесят. Сгорещете 1 супена лъжица масло в голям гювеч на средна температура. Добавете лука и праза и сотирайте, докато омекнат, но да не покафеняват - около 10 минути. Добавете виното и оставете да ври, докато се изпари почти цялата течност - около 2 минути. Добавете рибните кости, водата, магданоза, пипера и дафиновия лист. Оставете да къкри, докато течността се редуцира до 6 чаши - около 1 час. Прецедете и отстранете твърдите частици. Сгорещете останалите 2 супени лъжици олио в голям гювеч на средно висока температура. Натрошете пастата на парченца с дължина 1 см и я добавете в гювеча. Запържете леко, докато пастата стане златисто-кафява - около 5 минути. Добавете бульона. Гответе докато пастата е почти омекнала, но консистенцията е все още като на супа - около 3 минути. Добавете мидите, като ги покриете с бульон. Покрийте съда и варете, докато мидите се отворят - около 8 минути. Изхвърлете всички миди, които не се отварят. Подправете на вкус със сол и пипер. Сипете в купички и поднесете с лъжица от чесновата майонеза.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта