Регистрация

Панирани калмари

Автор:
george
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

8 средно големи калмара

1 с.л. лимонов сок

Сол и пипер на вкус

За течното тесто:

200 г брашно

1 жълтък

240 мл вода

Щипка сол

1 белтък

Олио за пържене

За гарниране:

Лимонови резени

Малка връзка магданоз

 

Подсушете и нарежете почистените калмари на колелца. Подправят се със сол, черен пипер и лимонов сок. Направете тесто с водата, брашното, жълтъка и солта. Оставете настрана за 30 минути. Разбийте белтъка на сняг и го комбинирайте с тестото. Поръсете пръстените калмари с брашно и потопете в тестото, така че да ги покрие напълно. Изпържете на маслена баня в много горещо олио за около 3 минути. Сервирайте с резенчета лимон и магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта