Регистрация

Палачинки с див ориз

Автор:
radito
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
792
Оцени рецептата

За палачинките:

2 с.л. арарут

1 1/2 ч вода

1 ч соево мляко

1 ч.л. сол

4 с.л. зехтин

2 ч брашно

1/2 ч брашно от нахут

За плънката:

3/4 ч див ориз

2 3/4 ч бульон

1/4 средно голяма глава лук, нарязан фино

2 малки стръка целина, нарязана на филийки

2 с.л. нерафинирано царевично олио

3/4 средно голяма глава лук, нарязан едро

115 г пресни гъби, нарязани на дебели филийки

6 гъби шийтаке, нарязани на четвъртинки

1/2 ч нарязани гъби кладница

1 голям домат, нарязан

1/2 ч.л. сушен градински чай, натрошен

1 щипка сушена мащерка, натрошена

1 с.л. соев сос

Сол и черен пипер на вкус

За бадемовия сос:

3 с.л. нерафинирано царевично олио

4 с.л. неизбелвано брашно

2 1/2 ч соево мляко, сгорещено

1/2 ч бадеми

1/4 средно голяма глава лук, разделен на листа

4 цели зърна карамфил

Бял пипер (на вкус)

3 щипки прясно смляно индийско орехче

Сол на вкус

 

За палачинките: Смесете арарута с 1/2 ч вода до гладкост. Добавете останалите съставки и пасирайте една минута при висока скорост. Загрейте тиган на слаб огън и намажете леко дъното с олио. Когато тиганът се сгорещи, свалете от огъня, оставете да се охлади около три секунди и изсипете 3-4 с.л. тесто. Разклатете хубаво, така че дъното да се покрие с тънък слой от тестото. Върнете на котлона и гответе докато палачинката леко покафенее. Обърнете и гответе по същия начин и от другата страна. Повторете с останалото тесто. За пълнежа: Запържете лука в малко сухо бяло вино за една минута или две, след това добавете дивия ориз и бульона, покрийте плътно, оставете да заври. намалете огъня до слаб и варете около един час, докато цялата течност се абсорбира. Докато оризът се готви, запържете целината в масло, докато поомекне, добавете лука и всички гъби и запържете леко, докато всички зеленчуци са омекнали наполовина. Добавете сварения ориз, доматите и подправките и варете още десетина минути. Напълнете палачинките със сместа, навийте на руло и сгорещете предварително загрята фурна на 180С за около десет минути. Поднесете със соса и гарнирайте с магданоз и портокал. За бадемовия сос: Тост бадемите до златисто, след това се пулверизират. Загрейте олиото за няколко минути в тиган с тежко дъно, след което добавете брашното и гответе 2-3 минути на слаб огън, докато усетите аромата. Прибавете соевото мляко и продължете да разбърквате, докато започне да се сгъстява, след което се добавят подправките. Покрийте и варете още 10 минути, като се разбърква често, за да не изгаря. Добавете бадемите и гответе още 4-5 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта