Палачинки с див ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За палачинките:
2 с.л. арарут
1 1/2 ч вода
1 ч соево мляко
1 ч.л. сол
4 с.л. зехтин
2 ч брашно
1/2 ч брашно от нахут
За плънката:
3/4 ч див ориз
2 3/4 ч бульон
1/4 средно голяма глава лук, нарязан фино
2 малки стръка целина, нарязана на филийки
2 с.л. нерафинирано царевично олио
3/4 средно голяма глава лук, нарязан едро
115 г пресни гъби, нарязани на дебели филийки
6 гъби шийтаке, нарязани на четвъртинки
1/2 ч нарязани гъби кладница
1 голям домат, нарязан
1/2 ч.л. сушен градински чай, натрошен
1 щипка сушена мащерка, натрошена
1 с.л. соев сос
Сол и черен пипер на вкус
За бадемовия сос:
3 с.л. нерафинирано царевично олио
4 с.л. неизбелвано брашно
2 1/2 ч соево мляко, сгорещено
1/2 ч бадеми
1/4 средно голяма глава лук, разделен на листа
4 цели зърна карамфил
Бял пипер (на вкус)
3 щипки прясно смляно индийско орехче
Сол на вкус
За палачинките: Смесете арарута с 1/2 ч вода до гладкост. Добавете останалите съставки и пасирайте една минута при висока скорост. Загрейте тиган на слаб огън и намажете леко дъното с олио. Когато тиганът се сгорещи, свалете от огъня, оставете да се охлади около три секунди и изсипете 3-4 с.л. тесто. Разклатете хубаво, така че дъното да се покрие с тънък слой от тестото. Върнете на котлона и гответе докато палачинката леко покафенее. Обърнете и гответе по същия начин и от другата страна. Повторете с останалото тесто. За пълнежа: Запържете лука в малко сухо бяло вино за една минута или две, след това добавете дивия ориз и бульона, покрийте плътно, оставете да заври. намалете огъня до слаб и варете около един час, докато цялата течност се абсорбира. Докато оризът се готви, запържете целината в масло, докато поомекне, добавете лука и всички гъби и запържете леко, докато всички зеленчуци са омекнали наполовина. Добавете сварения ориз, доматите и подправките и варете още десетина минути. Напълнете палачинките със сместа, навийте на руло и сгорещете предварително загрята фурна на 180С за около десет минути. Поднесете със соса и гарнирайте с магданоз и портокал. За бадемовия сос: Тост бадемите до златисто, след това се пулверизират. Загрейте олиото за няколко минути в тиган с тежко дъно, след което добавете брашното и гответе 2-3 минути на слаб огън, докато усетите аромата. Прибавете соевото мляко и продължете да разбърквате, докато започне да се сгъстява, след което се добавят подправките. Покрийте и варете още 10 минути, като се разбърква често, за да не изгаря. Добавете бадемите и гответе още 4-5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ