Пай с омар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло
1/4 ч шери, с 1 супена лъжица
Лимонов сок
1 ч месо от омар, сварено
3 с.л. масло
1 с.л. брашно
3/4 ч течна сметана
2 жълтъка
За топинга:
1/4 ч галета
1/4 ч.л. червен пипер
1 с.л. чипс - фино натрошен
1 1/2 ч настърган пармезан
2 с.л. масло, разтопено
Разтопете 2 супени лъжици масло, добавете шерито и се вари 1 минута. Добавете месото от омар и оставете да се сгорещи. Разтопете 3 с.л. масло и се добавя брашното. Разбъркайте 1 мин. Свалете от огъня. Бавно прибавете сметаната и виното, отцедени от омара. Върнете на огъня и оставете да се сгъсти. Свалете от огъня. Разбийте жълтъците много добре. При жълтъците прибавете 4 супени лъжици сос, по 1 супена лъжица в даден момент. Добавете при соса. Разбърква се добре. Сгорещете на водна баня. Не оставяйте да заври, за да не се пресече. Отнема около 3 мин. Отстранете от огъня. Добавете месото. Изсипете в тавичка за пай. Поръсете с топинга. Пече се на 150С във фурната за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ